ELIPSE i Norge

Elipse i Norge, en kapsel som skal svelges

Gå ned i vekt med en mageballong

Ingen kirurgi – Ingen endoskopisk prosedyre – Ingen behov for beroligende medisin

Pris: 32.000 NOK 

Prisen inkluderer:

  • Anleggelse av ballongen.
  • Røntgen.
  • Medisinsk veiledning og oppfølgning av ernæringsfysiolog (før og etter anleggelsen).
  • Vekt og app til din smarttelefon (som du beholder).
  • Ytterligere 6 måneder oppfølgning av ernæringsfysiolog etter at ballongen er fjernet.
  • Gratis konsultasjon.

Hvem er den egnet til?

Overvektige mennesker med en BMI på minst 27 er kvalifisert til denne behandlingen, etter at du har samtykket til og føler deg trygg med behandlingen.

Når du går ned i vekt kan mange kroniske sykdommer forbedres, blant annet diabetes mellitus, forhøyet blodtrykk, søvnapnø, ryggsmerter, depresjon, samt mange andre sykdommer.

Elipse er en mageballong hvor en endoskopisk prosedyre ikke er nødvendig. Mageballongen, som er laget av polyurethane, svelges av pasienten før den fylles opp med 550 ml saltvand gjennom et tynt kateter. Etter ca. 4 måneder vil et resorberbart materiale i mageballongen brytes ned. Det resorberbare materialet skal være nedbrutt fullstendig før en utløsningsventil åpner seg og tillater at mageballongen tømmer seg i løpet av noen minutter. Etter dette vil den tomme mageballongen utskilles naturlig. Elipse kan være et godt valg til pasienter som ikke ønsker en endoskopisk prosedyre eller lokalbedøvelse/beroligende medisin.

FAQ

HVORDAN FÅR JEG ELIPSE MAGEBALLONGEN NED I MAGESEKKEN?

Etter at legen har vurdert at Elipse er den riktige behandlingen for deg, vil han starte opp behandlingen under et 20-minutters poliklinisk besøk. Du vil bli bedt om å svelge en kapsel som inneholder en tom ballong og et tynt kateter. Når kapselen er nede i magesekken bruker legen kateteret til å fylle opp mageballongen med væske. Når mageballongen er fylt opp, vil legen fjerne kateteret forsiktig, og du kan senere forlate klinikken.

ER KAPSELEN LETT Å SVELGE?

De aller fleste mennesker kan svelge en kapsel som inneholder Elipse mageballongen uten problemer. Hvis man skulle ha vanskeligheter med å svelge kapselen vil legen assistere ved å bruke en tynn tråd (stål-wire), for å føre kapselen på plass – fortsatt uten en endoskopisk prosedyre og uten beroligende medisin.

HVOR MYE KAN DU FORVENTE Å GÅ NED I VEKT?

De fleste pasienter går ned mellom 13 og 15 kg over en 4 måneders behandling.

HVA FYLLES MAGEBALLONGEN MED?

Mageballongen fylles opp med 550 ml væske.

Hvor lang tid etter selve behandlingen kan jeg starte med normale aktiviteter igjen?

De fleste pasienter kan starte med normale aktiviteter etter én eller to dager, men noen kan oppleve kvalme, magekramper og oppkast etter at man har fått mageballongen. I de fleste tilfeller vil disse symptomene være velkontrollert med medisiner som utskrives av legen.

ER DER NOEN KOSTRESTRIKSJONER UNDER ELLER ETTER BEHANDLINGEN?

Der er ingen spesifikke kostrestriksjoner med en Elipse behandling. For at du skal oppnå det beste vekttapet og den beste allmenntilstanden vil vår ernæringsfysiolog veilede og hjelpe deg med kostholdet som passer nettopp for deg, din kropp og ditt mål.

HVORDAN FJERNES MAGEBALLONGEN?

Etter at kapselen har ligget i magesekken i ca. 16 uker, vil en utløsningsventil åpne seg så mageballongen tømmer seg av seg selv, og deretter utskilles på naturlig vis, dvs. uten at det skal utføres en fjernelses prosedyre.*

HVA SKJER DERETTER?

Når Elipse mageballongen har passert naturlig, vil Elipse programmet og veiledningen fra Nordic Gastric Balloon teamet fortsette i ytterligere seks måneder for å hjelpe deg med å opprettholde din nye livsstil. Det er dog din egen innsats som skal til for å kunne vedlikeholde vekttapet etter Elipse behandlingen.

Ansvarsfraskrivelse:

*I sjeldne tilfeller kan Elipse mageballongen kreve endoskopisk eller kirurgisk inngrep når mageballongen skal fjernes. Snakk med din lege i dag for å høre om denne behandlingen er den riktige for deg. Du kan også lese mer på www.allurion.com

  • Resultatene kan variere fra pasient til pasient.


Dette medisinske produktet er et regulert helseprodukt, som i henhold til europeiske forskrifter har CE-merket. © 2017 Allurion Technologies Inc. Alle rettigheter forbeholdes.

Kontakt os

Nordic Gastric Balloon

E-mail Adresse
Ring til os

(+45) 53 56 33 31

Besøk os

Valby
Søndre Fasanvej 90, 1. th.
DK-2500 Valby

Aarhus
Endoskopiklinikken Århus A/S
Jens Baggesens Vej 88E
DK-8200 Århus N

Stockholm
Västgötagränd 9
118 28 Stockholm

Malmø
Övägen 8
216 42 Limhamn
Sverige
Tlf.: 0707-99 73 36

Göteborgsregionen
Borgmästaregatan 5B434 32
Kungsbacka