MAGEBALLONGTYPER

1. Spatz ballong – Spatz ballongen er det beste alternativ for de som ønsker å gå ned over 15 kilo, og som derfor vil ha nytte av en ballong som kan ligge i magen i opp til 12 måneder. Ballongen er også den eneste som er justerbar, noe som betyr at ballongvolumet kan endres under behandlingsforløpet for å optimere vekttapet. I sjeldne tilfeller hvor det oppleves et langvarig ubehag etter innsettelsen, gir også Spatz ballongen mulighet for å redusere ballongvolumet. (Les mer her)

mavebalon typer

Spatz3balloon

2. Medsil ballong – Medsil ballongen fungerer på samme måte som de andre ballongtyper ved at den tar opp plass i magesekken. Mageballongen innsettes i magesekken ved hjelp av en endoskopisk prosedyre mens pasienten er mildt bedøvet. Når ballongen er på plass, fylles den med en steril saltvannsløsning og ekspanderer til en sfærisk form. Ballongen kan fylles med alt fra 400 til 700 milliliter væske, alt etter hva passer best for den individuelle person. (Les mer her)

3. Orbera ballong – Orbera ballongen fungerer på samme måte som de andre ballongtyper ved at den tar opp plass i magesekken. Mageballongen innsettes i magesekken ved hjelp av en endoskopisk prosedyre mens pasienten er mildt bedøvet. Når ballongen er på plass, fylles den med en steril saltvannsløsning og ekspanderer til en sfærisk form. Ballongen kan fylles med alt fra 400 til 700 milliliter væske, alt etter hva passer best for den individuelle person. (Lesmer her)

Orbera ballon