Orbera balloong

Orbera ballongen fungerer på samme måte som de andre ballongtyper ved at den tar opp plass i magesekken. Mageballongen innsettes i magesekken ved hjelp av en endoskopisk prosedyre mens pasienten er mildt bedøvet. Når ballongen er på plass, fylles den med en steril saltvannsløsning og ekspanderer til en sfærisk form. Ballongen kan fylles med alt fra 400 til 700 milliliter væske, alt etter hva passer best for den individuelle person.

HVORDAN VIRKER DET?

Orbera mageballong fyller i magesekken og hjelper med å gå ned i vekt. Ballongen er midlertidig og bør fjernes etter 6 måneder.

NÅR BLIR DEN BRUKT?

Den blir brukt for overvektige med en BMI på 30-40 kg/m2 som ikke har klart å gå ned i vekt ved hjelp av diett og mosjon. Behandlingsmetoden er beregnet på å bli brukt sammen med en kost-, og mosjonsplan under oppfølging av lege.

OM ORBERA MAGEBALLONG

En klinisk undersøkelse utført på en gruppe mennesker viste at personer som brukte Orbera mageballong gikk mer ned i vekt enn de som ikke brukte en mageballong. Undersøkelsen inkluderte 255 pasienter som ble fulgt i 12 måneder. I denne perioden hadde 125 pasienter ballongen innsatt i 6 måneder. Etter ballongen var fjernet ble de fulgt i 6 måneder. 130 pasienter fulgte dietten, men fikk ikke behandling med mageballong.
Pasientene med Orbera ballongen gikk i gjennomsnitt 9,8 kg (10,2% av kroppsvekt) ned i vekt etter 6 måneder med ballongbehandling. 3 måneder etter ballongen var fjernet, opprettholdt de et gjennomsnittlig vekttap på 8,7 kg. De 130 pasienter som ikke fikk ballongbehandling gikk i gjennomsnitt 3,2 kg (3,3% av kroppsvekt) ned i vekt.

Obera balloon